Nieuws

Zaterdag 10 en 11 september 2022: Open Monumentendagen Edam

Ook het voormalige Nutspand in Edam zal weer geopend zijn tijdens de Open monumentendagen op 10 en 11 september 2022. Het pand heeft buiten deze dagen ook niet te klagen over belangstelling. Elke dag dwalen er toeristen uit zo’n vijftien touringcars rond die ook het Jan Nieuwenhuizenplein aandoen.

Zondag 12 september 2021: Open Monumentendag Nutspand

Op zondag 12 september is het Nutspand wederom opengesteld voor monumentenliefhebbers. Sinds 2018 is dit monument weer in gebruik als woning. De nieuwe eigenaren en bewoners heten u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Veel vragen over het verleden en heden van het pand kunnen door hen beantwoord worden. Lees meer.

Houd u er rekening mee dat er nog speciale eisen worden gesteld aan uw bezoek in verband met de Coronamaatregelen.

Het voormalige Nutspand aan het Jan Nieuwenhuizenplein 9 in Edam is inmiddels tweemaal opengesteld tijdens de Open Monumentendagen. In 2018 en 2019 bezochten in totaal 350 bezoekers dit monument. In 2018 werd het voormalige Nutspand in Edam feestelijk overgedragen aan de nieuwe eigenaren. Lees meer.

Opnamen komische film

Hoewel de touringcars met toeristen nog even uitblijven door de Coronacrisis is er op het plein de komende tijd genoeg actie te bekijken. In augustus en september 2021 vinden er op het Jan Nieuwenhuizenplein namelijk opnames plaats voor een komische film. Lees meer